PŮST 2015 – DEN PRVNÍ

Ahoj kamarádi, spojenci v půstu!

Právě končí první den půstu v roce 2014. Pokusíme se každý den přeložit vzkaz, který umístí Jentezen Franklin na své americké stránky. Fandíme každému, kdo se připojil a chválíme každého, kdo se rozhodl hledat Boha v půstu.

Za tým Cesta za pravdou

Daniel Skokan

 

Zde je vzkaz prvního dne:

Bůh je tolik vášnivý ve své lásce k tobě.  Sofonjáš 3:17 „Hospodin, tvůj Bůh, je uprostřed tebe, bohatýr, který zachraňuje, raduje se z tebe a veselí, láskou umlká a opět nad tebou jásá a plesá.“ Tak vášnivý, že poslal Ježíše, aby tě zachránil. A chce abys ty byl tak vášnivý ve své lásce k Němu. Potřebuješ, aby tvá vášeň vůči Bohu rostla?

Pamatuješ si tu vášeň, kterou jsi měl k Hospodinu, když jsi dal poprvé svůj život Ježíši? Vzpomeneš si na to vzrušení a nadšení, které jsi cítil? Někdy nám životní zklamání a problémy způsobují postupnou ztrátu naší vášně.  Někdy je to jen čas, který zapřičiní, že se naše láska k Bohu stane denní rutinou a vytratí se vášeň. Není nic co by měl satan víc rád, než je křesťan, který ztratil vášeň! Pokud se vaše víra stala rutinou a ty jsi ztratil svou vášeň, je tu na čase to změnit. Nežij už další den v nudném rutinním křesťanství bez vášně.

Zde jsou tři kroky jak zažít růst tvé vášně pro Boha:

1. Popřemýšlejte nad tím, co bere tvou vášeň.  Je moc v myšlenkách. Rozhodni se dnes, že tě nic nezastaví od růstu tvé vášně pro Boha.

2. Vyznej, že jsi ztratil svou vášeň. Byl bys překvapený, kolik křesťanů chodí a popírá svou situaci. Dělání náboženských věcí tě může znudit a oslepit tvou duchovní citlivost ohledně tvé duchovní kondice.

Ale Bůh může otevřít tvé oči! Pokud je tvá radost pryč, pokud umřely tvé sny, pokud jsi ztratil většinu vášně, vyznejte to Bohu dnes. Možná to budeš chtít vyznat i někomu, kdo se s tebou může modlit, abys našel cestu zpátky k vášni pro Boha, kterou Bůh chce abys měl.

3. Začni jednat. Bůh udělá svou část růstu tvé vášně, ale očekává, že ty uděláš tu svou část. Když se rozhodneš pro půst a uděláš si čas na modlitby, tak tím děláš první krok k tomu vidět tvou vášeň, nadšení a radost růst.

Tak co jaká je tvá vášeň? Hoříš pro Boha, nebo jsi vlažný? Jsi naplněný nadšením a záměrem, nebo je to jen něco co děláš? Dnes je čas začít rozvíjet svou vášeň. Bůh je naplněný tak velkou vášní vůči nám, že si nezaslouží nic míň než vášeň z celého srdce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *