PŮST 2015 – DEN ŠESTNÁCTÝ

Dva kroky k naplnění čerstvým pomazáním 

Nemůžeš dělat Boží vůli bez Božího pomazání. Když se  snažíš naplnit Boží plán pro svůj život ze své vlastní moci a síly, je to jako snažit se porazit obrovský dub s tupou sekerou – s největší pravděpodobností naděláte víc škody než užitku.  Předtím, než začnete porážet strom, potřebujete se zastavit a nabrousit svou sekeru. Půst je jako broušení sekery. Dává vám znovu ostré ostří tím, že vás naplňuje pomazáním. Co potřebuješ udělat, aby sis byl jistý, že půst vede k naplňění Božím pomazáním?

 

  1. Modlit se se záměrem. Je důležité být zaměřený během půstu. Hluboko v srdci, rozlišit důvod proč se postíš. Jaké oblasti ve tvém životě potřebuješ aby rostly, nebo kde potřebuješ čerstvé pomazání? Je to tvá rodina, nebo tvé finance? Je to tvé zdraví? Je to tvůj vztah s Bohem? Je to tvá služba nebo práce? Definuj si důvody a sepiš je. Pokaždé když se modlíš, tak pamatuj na svůj důvod. Požádej Boha, aby ti dal čerstvé pomazání ve specifické oblasti, na kterou se během půstu zaměřuješ.  Pamatuj si, že se nepostíš, abys zhubl nebo protože je Leden, nebo protože to dělají všichni ostatní – postíš se, abys přijal Boží moc pomazání ve svém životě.
  2. Procvičuj svou vůli , abys mohl přistupovat k nadpřirozené vůli. Jsou tu dvě síly, které působí během tvého půstu: tvá vlastní vůle a nadpřirozená moc Boží. Když se postíš, cvičíš svou vůli tím, že jsi bez jídla a dáváš tím své tělo a ducha pod Boží pokoru. Výsledkem je nadpřirozená moc Boží, která proudí do tvého života, tvé situace a naplňuje tě jeho pomazáním.
    Nadpřirozené Boží pomazání není pro vzrušení – je tu pro bitvu. Když jsi v bitvě, tak bojuješ, abys vyhrál. Pomazání, které přichází skrze půst, ti dává čerstvou sílu, abys bojoval za svou rodinu, za své děti, za své manželství a za vítězství. Pomazání ti dává schopnost, naslouchat Božímu vedení a pohybovat se Jeho směrem, kam On chce. Boží pomazání tě uschopňuje, abys naplnil věci, které bys sám nezvládl ve své vlastní síle. Půst tě dává do pozice, kde přijímáš pomazání.

Ať už jste nadšení novou fází svého života, nebo unaveni z boje se stejnými starými problémy, potřebuješ nové pomazání. Ať už jsi nově obrácený křesťan nebo pokud už Bohu sloužíš desítky let, potřebuješ čerstvé pomazání. Nesnaž se naplnit Boží plán ve své vlastní síle. Žít s Bohem, je úžasný plán pro tvůj život, ke kterému potřebuješ nadpřirozené Boží pomazání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *