PŮST 2016 – DEN SEDMÝ

Tipy pro půst

Nejčastější otázky, které během půstu dostáváme jsou o tom, co můžu a co nemůžu jíst. Dnes bychom vám chtěli přinést řešení tohoto problému.

Chtěli bychom vás povzbudit, abyste se posunuli za hranici jídla a zaměřili se na záměr vašeho půstu. Proč se postíte? Předtím, než si uděláte seznam toho co můžete a nemůžete jíst, udělejte si modlitební seznam.

Koukej na půst jako na důvod proč se postíš, namísto od čeho!

Pokud si ještě nesepsal jasný seznam za co se postíš, sepiš ho! Buď specifický v tom za co se postíš. Potřebuješ uzdravení, nasměrování, obnovení v manželství nebo rodině, financích… Pokud tobě na tom záleží, tak i Bohu na tom záleží!

To jak se postíš, je tvé osobní rozhodnutí, měj to na mysli a drž se toho! Postit se, než člověk dostane hlad, není půst – to je jenom čekání na to, najíst se!

Podívej se na našich stránkách http://jentezenfranklin.cz na typy půstu, které jsou uvedené v Bibli a na rychlé rady.

Zde je několik tipů, které vám mohou pomoci a posunout půst zpátky k Bohu

Udělejte si seznam věcí, za které se chceš modlit během půstu

Ustanov si vyhrazený čas a místo, kde budeš trávit čas v modlitbách, chvalách a studování s Pánem každý den

Udělej si seznam jídla a pití od kterého se chceš postit

Udělej si seznam jídla a pití, které si dovolíš

Vyhradit si specifický čas trávený s Bohem a mít fyzický seznam před sebou za který se modlíš tě bude motivovat pokračovat k tomu, co vypadá nemožně! Odpovědi se možná neukážou okamžitě – ve skutečnosti tvůj půst tě vede hlouběji do vztahu s Kristem. Tak jak Bůh proměňuje tvé srdce, budeš překvapen jak se situace kolem tebe budou také měnit!

Mnoho lidí si volí Danielův půst, kde se nejvíc jeví otázka: “Co je povolené?” Z širokého popisu vyplívá, že Daniel se postil od chleba, masa a sladkostí. Nemáme publikovaný seznam nebo jídelníček, ale můžete najít na internetu mnoho zdrojů, které vám pomohou si vytvořit stravovací plán. Je to vždy důležité konzultovat s lékařem pokud máte nemoc, při které se nemůžete postit nebo můžete jen od některých věcí.

Tím, že si vytvoříte seznam toho co můžete jíst a co nemůžete, vám pomůže nepřemýšlet tolik nad tím co jíte a co ne a nedělat kompromisy během půstu.

Půst je disciplína. Je to oběť. Daniel odmítal jídlo z královského stolu. Ať je tento půst pro tebe možností udělat krok zpět od pokušení z dobrot, které nabízí tento svět a které tě odvádějí od Hospodina!

Po uplynutí deseti dnů se ukázalo, že jejich vzhled je lepší; byli statnější než ostatní jinoši, kteří jedli královské lahůdky. Opatrovník tedy odnášel jejich lahůdky a víno, které měli pít, a dával jim zeleninu. A Bůh dal těm čtyřem jinochům vědění a zběhlost ve veškerém písemnictví a moudrosti. Danielovi dal nadto porozumět všem viděním a snům. Daniel 1:15-17

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *